Aloe vera komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit het Arabisch Schiereiland

Deze soort is eetbaar en te gebruiken voor de huid.
De plant heeft het uiterlijk van een vetplant en is voorzien van stijve, speer vormige bladeren met een scherpe punt en stekelige randen. De kleur van de bladeren varieert van grijs tot heldergroen. In het voorjaar staat de Aloë Vera in bloei. Het sap van de bladeren is een doorzichtige, geleiachtige vloeistof.

Deze soort is niet winterhard

Albizia behoort tot de familie van de Fabaceae, subfamilie Mimosaceae.
De boom is inheems in het zuidwesten en oosten van Azië.
Bij de Chinezen is deze boom bekend als ‘boom van collectief geluk. De bloemen en bast zijn al heel lang bekend als antidepressivum. De slaapboom is een snelgroeiende, bladverliezende loofboom of grote struik die in juli/augustus met grote lichtroze bloembundels bloeit. Hij heeft een beschutte, warme plek nodig.

Winterhard: -12 tot -24 graden


6 tot 10 cm hoog 4,00 euro per stuk

10 tot 13 cm hoog 5,00 euro

De Albizia kalkora is een inheemse boom in India en Zuid-West China

Het is een weinig voorkomende soort die op een beschutte, zonnige plek goed winterhard is. Het is een snelle groeier die bloeit in mei en juni. Net als de andere slaapbomen sluit ook de Kalkora mimosa haar bladeren in de avond en worden ze 's ochtends weer geopend.
De bloem kleur is wit.
Een bijzondere aanwinst voor de tuin!

USDA Zone 8b: to -9.4 °C
USDA Zone 7a: to -17.7 °CAlbizia coreana

Albizia coreana is afkomstig uit Zuid-Korea.
Vergeleken met A.julibrissin groeit deze meer rechtop en is de kroon smaller, groeit sneller. Blijft langer groen in het najaar.
Maar ook de bast van de stam is verschillend, bladeren zijn groter en smaller, roomwitte/gele geurende bloemen zijn ronder, strakker en meer gevuld.
De bloei is vroeger dan bij A.julibrissin maar men heeft wel een 5 jaar geduld nodig alvorens men de eerste bloemen ziet verschijnen.

Albizia coreana is winterhard tot -20°C!

Deel deze pagina